вівторок, 25 лютого 2020 р.

Самостійна робота для 9-А класу. Складне речення з різними видами зв'язку

Складне речення з різними видами зв'язку

Складне речення з різними видами зв’язку
Самостійна робота
І варіант
1. Забіліли сади лебединими зграями  снить зелена земля урожаями а блакить аж напнулась вітрилами над мінливими небосхилами  над просторами  над дорогами  що у даль лягли за порогами  що овіяні щедро веснами та ще й мріями пречудесними.
2. По вечері гості примощуються  де кому вигідніше  а господар виймає книжку  і починається лектура.
3. Повний місяць стояв над степом через нього перепливали легкі хмарки і здавалося що місяць котився морем занурюючись у шумовиння 
Складне речення з різними видами зв’язку
Самостійна робота
ІІ варіант
1. Льотчик знову коло матері  і вона має змогу повести його по двору  показати копичку сіна  що батько накосив і приберіг спеціально ради нього  бо обоє вони знають, як любить син спати на сіні  потім цілою родиною оглядають топольки, що зеленіють такою густою соковитою зеленню  якої немає й близько в цьому голому степу
2. Сьогодні душа розцвіла рясна і в веснянім я чую повороті іде надходить людськості весна! 
3. День і ніч стугоніли під вікнами ковані колеса возів коні кресали копитами іскри від ходи танків хата тремтіла і мати боялася щоб оселя не сповзла з пагорба
Складне речення з різними видами зв’язку
Самостійна робота
ІІІ варіант
1. Ураз він помічає  що від погляду того діються з ним незвичайні речі з бороди вже не віє проймаючий холод  вона тратить свою чудодійну силу тіло його меншає  легшає  немов частина його парою взялася або порохом розсипалася.
2. Споконвіку в народі побутує думка  хто першим побачить цвіт ліщини  тому весь вік посміхатиметься щастя
3. Скрізь тепер весело ясно  світ божий скидається на рай  а білява панночка із смутними очима сумує
Складне речення з різними видами зв’язку
Самостійна робота
IV варіант
1. Біля вітряка  що стояв на пагорбі  підіймався владар нічного неба  росячи траву  він погойдував тіні й змовницьки поглядав на землю  Оксана  схрестивши руки на грудях, благально подивилася на місяць  а то лагідно усміхнувся їй.
2. Здорові  кострубаті дуби грізно стояли в снігових заметах  їм було байдуже  що бурхав холодний вітер
3. Харитя почула  що її маленьке серце заболіло  наче хто здавив його в жмені  сльози затремтіли на її довгих віях. 
Складне речення з різними видами зв’язку
Самостійна робота
V варіант
1. Возносився собор рожево під саме небо  і низькі хмари черкали об найвищу баню заплутувалися безпорадно поміж бань нижчих  умить зупинялися у своєму бігові  і тоді видавалося  ніби починає летіти над землею самий собор   
2. Якось обернулася Харитя назад  щоб покласти нажату жменьку, глянула навкруги  і страх обхопив її
3. Тхнуло  мокрими парканами  які простягалися з одного боку їхнього завулку і з другого у глибину того туманцю  і там пропадали  ніби туман їх поїдав.
Складне речення з різними видами зв’язку
Самостійна робота
VI варіант
1. Вліво від Андрія грав на сонці срібними брижами ставок  немов риби купались у ньому  а за ним  на другому горбі, ховалася поміж деревами церква.
2. Історія довго чекала народження Ліппергея  але він не справдив її надій  хоча сконструював перший телескоп і спостерігав за його допомогою віддалені предмети.
3. Я б думкою спинивсь в другім небеснім світі куди і сяйво зір не доліта але і там же власне сонце світить і знов воно про тебе нагада

1 коментар:

  1. If you're trying to lose pounds then you need to get on this brand new tailor-made keto meal plan diet.

    To create this keto diet service, certified nutritionists, personal trainers, and cooks have joined together to develop keto meal plans that are powerful, convenient, money-efficient, and fun.

    Since their first launch in early 2019, thousands of clients have already completely transformed their figure and health with the benefits a professional keto meal plan diet can give.

    Speaking of benefits: in this link, you'll discover eight scientifically-certified ones provided by the keto meal plan diet.

    ВідповістиВидалити