пʼятницю, 17 квітня 2020 р.


Завдання з української мови
та української літератури
для 9-А класу

на час карантину (з 21.04 до 24.04)


Дорогі дев'ятикласники!😍

         Мені подобається, як активно працює більшість із вас💓. З української мови за попередню тему не атестовано😪 лише двоє учнів. З ними працюватиму індивідуально після завершення карантину, з'ясувавши причину😱😤😷. 

         Вам пощастило😉. Ми розпочинаємо повторення і систематизацію вивченого у 7-8 класах. Тому не буде нічого нового😊. Натомість ви зможете суттєво покрашити якість знань, систематично виконуючи завдання. Буде багато тестів, інтерактивнх вправ на повторення💪. 

        З української літератури тематичну виставлятиму на наступний тиждень після контрольної роботи за творчістю Т.Шевченка, враховуючи ваші поточні оцінки😉. Хто має вільний час на цьому тижні, починайте читати історичний роман П.Куліша "Чорна рада" (він є у програмі ЗНО)



Українська мова

22.04.2020
Тема уроку. Узагальнення й систематизація вивченого. Мовні аспекти вивчення речення (порядок слів у реченні, граматична основа, види речень).
Завдання:
1.     Повторіть види речень за складом граматичної основи
2.     Виконайте вправу 360 (за умовою)
3.     Домашнє завдання: виконайте вправу 362 (усі завдання), сфотографуйте і надішліть для перевірки на Viber або на електронну адресу: ludoczkar@gmail.com


Українська література

21.04.2020
Тема уроку.  Біблія в житті Тараса Шевченка. Світле пророцтво поета («Ісаія. Глава 35»). Художня інтерпретація творів із Книги псалмів, риси її національної своєрідності у Т. Шевченка.
 ТЛ: псалом
Завдання:
1.     Прочитати літературно-критичну статтю підручника на с.243-244, виписати в зошити і вивчити визначення псалму
2.     Прочитати переспів «Ісаія. Глава 35», аналіз поезії на с.246-247
3.     Домашнє завдання. Виконати 11 завдання на с.248, сфотографувати і надіслати для перевірки на Viber або на електронну адресу: ludoczkar@gmail.com
Для охочих – додатково завдання 4 на с.248 (те, що з поміткою «Домашнє завдання»)


24.04.2020
Тема уроку. Світова велич українського поета. Визначні діячі світової культури про Шевченка. Його вплив на літератури інших народів. Шевченко та історико-культурний поступ України. Ушанування пам’яті поета в Україні й за кордоном.
Завдання:

1.     Прочитати літературознавчу статтю в підручнику на с.249
2.     Повторити мотиви вивчених творів. Підготуватися до контрольного тестування за творчістю Т.Шевченка.





Немає коментарів:

Дописати коментар